۱۳۹۰ مهر ۳۰, شنبه

برای گودر

مرثیه سرائی نمیکنم . کوتاه و خلاصه میگم . گودر داره روزهای پایانیش رو میگذرونه . گودری که بنا به شرایط و زمان و افراد کاربر در اون نه یک جامعه مجازی بلکه یه فرهنگ شد . با خورده فرهنگهای درونش . فرهنگی که بنا به همون دلالیلی که منجر به شکل گیریش شد دیگه قابل تکرار نیست . قابل فراموش شدن هم نیست . با پایان گرفتن این فرهنگ و تمدن در این فضا مهاجرین این فرهنگ رو به جاهای دیگه منتقل میکنن و طبیعیه که این مهاجرین بر اساس خورده فرهنگهای خودشون بخشی از این فرهنگ رو در جای دیگری گسترش میدن و با توجه به شرایط جدید این فرهنگ میتونه عوض بشه ؛ و حتما عوض میشه . ولی این که تا چه حد متحول بشه و به چه سمت و سوئی مایل بشه بستگی به شرایط فضای جدید و مهاجرین داره که اون قسمت دوم یعنی مهاجرین بسیار تاثیر گذار تر هست . اما چیزی که غیر قابل انکاره اینه که اون فرهنگ گودر دیگه قابل تکرار نیست . قابل فراموش شدن هم نیست .
پی نوشت : اینو قرار بود بذارم برای روز آخر . بعد فکر کردم ممکنه جو خیلی احساستی باشه تو اون زمان و جای این حرفا نباشه . اینه که همین الان منتشرش میکنم .

۱۳۹۰ مهر ۱۴, پنجشنبه

آن مرد با سیب آمد


آن مرد آمد .
آن مرد با سیب آمد .
آن مرد رفت .
آن مرد دنیا را پر از سیب کرد و رفت .

پی نوشت : چقدر خوبه که وقتی یه نفر میره اینقدر به نیکی ازش یاد میکنن . از خودش و به خصوص نتیجه کارهائی که کرده .

۱۳۹۰ مهر ۱۱, دوشنبه

پیرامون افشاگری

بارها شنیدید که مسئولین مختلف در منازعات با دیگر مسئولین از اهرم فشار افشاگری استفاده کردن . این رو هم در زمان اصلاحات از مسئولین و نمایندگان و حتی روزنامه نگاران شنیدیم و هم در زمان احمدی نژاد از نمایندگان و دولتمردان و عوامل رسانه ای اونها. نکته خیلی ساده و روشنه . اگراطلاعاتی وجود داره و تهدید کننده به اونها دسترسی داره ولی اونها رو منتشر نکرده فقط میتونه علتش باج خواهی و زد و بند پشت پرده باشه و اگر بعد از تهدید اقدام به نشر اونها گرفته بشه یعنی زد و بند ها در جهتی نبوده که دوست داشته . در هر صورت درسته که از این افشاگریها جهت افزایش اطلاعات عمومی استقبال میشه ولی به دید بنده کسی که اطلاعاتی رو داشته و از اون برای زد و بند و حق السکوت استفاده کرده بسیار نکوهیده تر از فرد یا جریانیه که به هر موضوعی هر چند بزرگ و حاد متهم میشه . اگر اسناد و اطلاعاتی در مورد قانون شکنی فرد یا افرادی وجود داره باید بدون فوت وقت در اختیار افکار عمومی قرار بگیره و گرنه هر دو طرف موضوع ( افشا کننده و افشا شونده ) رو باید با هم بست به یه گاری .
وقتی مردم رو اینطور سیاهی لشکر و ... فرض میکنن اوج بیشعوری و توهین رو به نمایش گذاشتن

۱۳۹۰ مهر ۹, شنبه

خود کشی

"خودکشی سه نوع داره .خودخواهانه / دیگر خواهانه /آنومیک . در اولی فردگرائی به حدی میرسه که ارتباط فرد با جامعه قطع میشه . در دومی فرد اینقدر درگیر جامعه پیرامونش میشه که فردیت خودش رو فراموش میکنه . در نوع آنومیک علت ناشی از بی هنجاری هست (که در ایران بیشترین مصادیق رو داره ) در واقع حاصل یک بحران نظم اجتماعی در درون جامعه و بروز بحرانهای متعدد، مثل بحرانهای خانوادگی، اقتصادی و همینطور بحران‌های اجتماعی است که فرد را می‌برد به سمت تلاش برای کاهش دادن رنج‌های خودش ." (نقل از دکتر سعید مدنی )
آمار رسمی خودکشی در ایران
سال 1382 تعداد 3967 نفر
درسال 1385 تعداد 7402 نفر ( اقدام به خود کشی )
سال 1386تعداد 4200نفر
در مورد سالهای اخیر نتونستم آماری پیدا کنم . گویا مثل خیلی دیگه از معضلات منع اعلام آمار وجود داره . در خصوص پژوهش پیرامون علل و شرایط و نتایج خودکشی فکر میکنید چند تا تحقیق حتی ساده مثل این در کشورمون وجود داشته باشه ؟ ( تو چند تا خط میتونید نتیجه اون تحقیق متفرقه رو بخونید ) . من نه متخصص این امر هستم و نه اصول کار پژوهشی برای این نوشته رو رعایت کردم . این یه نوشته ساده است از روی کنجکاوی که ببینم این همه مطلب در مورد دو فقره خودکشی اخیر توی فضای مجازی بر چه مبنائی صورت گرفته . این دو مرحوم خیلی با سایر درگذشتگان فرق میکردن ؟ سایر افرادی که خود کشی کردن و میکنن ارزش توجه رسانه ای ندارن؟ مد ( جو قالب ) روز بود ؟ همه نوشته ها جنبه خبر رسانی صرف داشته ؟
بسیار مایلم نظرات در این باره رو بشنوم و علت نوشتن این متن هم همین بوده .